Paisleybabes.

 
 
 
Jag gjorde en egen heart cut-out för ett tag sen. Så här kan det se ut! En jeansjacka som jag köpte för minst 500 år sedan är nu genast lite roligare! 
 
Men nu över till något heelt annat. Detta är en del av vad jag pysslat med på sistone:
 
 
En blå/vit paisley-body i tyg och mönsterkonstruktion från 60-talet! 
 
Ett litet linne med tillhörande brallis. Babyresår i midjan, och nu även tillkomna knappar i ryggen på linnet. :) Tyg och mönsterkonstruktion från 60-talet.
 
 
Detta är inget mindre än början på min lilla kollektion! Känns ju helt sjukt att skriva en sån grej...men så är det! Tror att storleken är en 68-74 ungefär. Den blå bodyn ( och alla andra bodys med för den delen) kommer att säljas med en bodyförlängare, dvs en bit "extra-gren" med knappar som man helt enkelt sätter fast i de befintliga knapparna i grenen. Eftersom tyget inte är särskilt elastiskt och alla småpluttar alltid verkar växa ur sina bodys på längden först (vilket märks när man ska knäppa grenen...) så kan detta vara ett smart sätt att få använda plagget längre tid! 
Tja, just nu är dessa de ända plagg som är färdiga, men mer i samma stil kommer! Min tanke är att hålla mig till ett årtioende: är tyget från 50-talet ska också mönsterkonstruktionen vara från 50-talet, osv. Planer finns även på att sy lite varmare höstplagg så småningom...
Finns intresse att köpa ett plagg i en annan storlek än 68-74 vilket de flesta av mina mönster är i, så är det bara att knalla in på 100 Years (Mariagatan 23, hållplats Sannaplan) och lägga en beställning! :) Det är nämligen här de kommer säljas. Kom gärna in och häng ändå förresten, vi har massa fina barnplagg, och gratis kaffe/saft och bull-kalas varje lördag! :)
 
Just det, en mycket viktig fråga här: VAD ska jag/mitt märke heta?? :) Något fint/gammaldags/skojigt helst. Förslag?! Jag tar jättegärna emot förslag! 
 
Puss o kram!
 

100 år av längtan.

Alltså. Jag måste bara prata lite om hur jävla lycklig jag är just nu.
Vilket är en av (eller typ den enda) anledningen till att jag har varit extremt frånvarande här.
Här är vad jag hållt på med:
1: Sökt jobb.
2: Sökt jobb.
3: Sökt jobb.
4: Varit på jobbintervju!
5: Fått jobbet!!!!!!!!!
 
Den här veckan har bestått i att: Leka med Vera. Lämna Vera på förskolan. Åka till majorna. Jobba jobba. Intryck intryck. Fantastiskt fantastiskt. Åka hem. Äta mat. Gå och lägga sig klockan 9. Varje dag typ.
Men! Det har varit en helt fantastisk vecka, och vet ni varför?? Jo:
- jag tillbringar mina dagar med att prismärka mamelucker. 
- Jag tillbringar mina dagar med att sälja de finaste barnkläder man överhuvudtaget kan hitta.
- Jag får skriva beskrivande texter till vart och ett av plaggen. Väva historier samman med materialblandningar, lyfta fram och visa. I ord.
- Jag ska göra en egen kollektion i 100 Years regi. Av vintagetyger, förmodligen med mycket 60-tals-känsla i modell, tyg och mönster. 
 
Alltså. FATTA!!! 
Det finns inte att man hittar ett jobb som kan kombinera det man älskar att göra allra mest med det man är intresserad av att göra allra mest. I världens bästa stadsdel. Med världens bästa chef. 
Jag fattar inte riktigt att detta är sant tror jag. Och oavsett hur länge jag får jobba kvar, så tänker jag fan njuta av att det finns de som jobbar med det jag verkligen älskar, och som tycker jag är skitduktig på det med. 
Arrghh! 
Lyckan. Vid gud.
 
 
http://www.100y.se/
 
 
In och lajka på facebook vetja! :)

RSS 2.0